Leo Peelen overleden

Leo Peelen overleden
april 2, 2017 Matijs Jansen

Leo Peelen, ambassadeur van Tegenkracht, is plotseling overleden. Op 24 maart jl, na het volbrengen van een clinic baanwielrennen in de Omnisport Apeldoorn, heeft hij ons moeten verlaten. Wielrennen was zijn passie, vanaf 10 jarige leeftijd was hij niet van de fiets te krijgen. Als hoogtepunt haalde hij een geweldige zilveren medaille op de Olympische Spelen van Seoul in 1988 op het onderdeel puntenkoers. Een jaar later won hij de bronzen medaille op de wereldkampioenschappen in Lyon.

Wij kennen Leo (Polleke met zijn bijnaam) vooral als onze ambassadeur en teamkapitein van het Team Olympisch Tegenkracht. Een team waarin (oud)olympische sporters samen met een kankerpatiënt, schouder aan schouder de Alpe d’Huez beklimmen tijdens het evenement Alpe d’HuZes. Een actie om fondsen te werven tegen kanker. Team Olympisch Tegenkracht heeft altijd een mooie en prominente plek gekregen tijdens dit evenement.

Wat begon als een wild idee, werd in 2010 werkelijkheid: de fietstocht van Stompetoren naar Alpe d’Huez om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Tegenkracht. De dag na de Jelle Wolthuizen Memorial (oprichter Tegenkracht) vertrok team Olympisch Tegenkracht onder aanvoering van Leo op de fiets naar naar Alpe d’Huez. Iedereen met een eigen rugnummer, Leo met 197, het rugnummer waar hij ook de zilveren medaille in Seoul mee won. Een onvergetelijke ervaring!

 

We wisten niet dat zo`n grote en sterke vent als Leo zo snel kon gaan..

 

Leo, we gaan je missen als vriend en als ambassadeur.