Hoe Suzanne lid werd van Team Tegenkracht

Hoe Suzanne lid werd van Team Tegenkracht
januari 22, 2010 Frank Schuurman
In Team

1 Januari 2010 leerde ik de stichting Tegenkracht kennen via een familielid. Hij fietste voor het Team SiMFiZ. Een wielerploeg welke geld ophaalde voor Tegenkracht. In diezelfde tijd was een familielid uit mijn man’s familie aan het herstellen van een kankerbehandeling. Zij bewoog ook veel om het herstellen te versnellen.

Een paar dagen na 1 januari was ik aan het fietsen, omdat ik graag wilde afvallen. In mijn hoofd ontstond een plan: ik zou sponsors zoeken die mij per afgevallen kilo zouden sponsoren en dat geld zou naar Tegenkracht gaan. Zo bedacht, zo gedaan. Eind 2010 was ik 14 kilo lichter en Tegenkracht een mooi bedrag rijker. Geld om mensen met kanker te helpen tijdens hun ziekteproces. Sporten voor, tijdens en na de behandelingen blijkt een voorsprong te geven. Fitheid helpt, niet alleen kankerpatiënten ondervinden dit. Fit zijn is goed voor de mens. Ik heb het zelf ook gemerkt. Mijn gezondheid is duidelijk verbeterd op alle vlakken. Ik sport of beweeg nog steeds 6 dagen in een week: wandelen, fietsen, bootcamp en zwemmen.

Toen Team SiMFiZ over ging in Team Tegenkracht, heb ik mij al snel aangesloten, zo ondersteun je de stichting Tegenkracht en al sport je individueel dan hoor je toch nog bij een team. Er worden leuke activiteiten georganiseerd: voetbal wedstrijden, triatlon trainingen en nog veel meer. Je kunt hier altijd aan mee doen. Zelf sport ik het liefst alleen en dan vooral lange afstanden fietsen. Waarvan de Elfstedentocht fietsen vorig zomer wel het mooiste was.