Vacature coördinator Tegenkracht

Wie wordt de nieuwe coördinator bij stichting Tegenkracht?

Vanwege de vele positieve reacties en binnengekomen brieven hebben we de vacature on hold gezet.

Het Sportplan Tegenkracht is een sportmedisch verantwoord begeleidingstraject dat vóór, tijdens én na een oncologische behandeling kan worden gedaan. Sport- en beweegprogramma’s tijdens verschillende fasen van kanker kunnen een positieve bijdrage leveren aan de voorbereiding op en verwerking van operaties, chemotherapie en bestraling. Een betere algemene conditie vergroot het herstelvermogen en kan de kwaliteit van leven in die zware periode positief beïnvloeden. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat kankerpatiënten die sporten sneller herstellen.

Tegenkracht, stichting Kanker en Sport, krijgt maandelijks tientallen aanmeldingen voor het ‘Sportplan op maat’. De coördinator is het eerste aanspreekpunt voor de (voormalige) kankerpatiënten die van dit sportplan gebruik willen maken.

Tegenkracht zoekt op korte termijn een vrouw of man die op basis van minimaal twee dagen per week de rol van coördinator gaat vervullen.
De werkzaamheden worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de collega coördinatoren en de Tegenkracht-bestuursleden.

In principe kunnen de werkzaamheden vanuit de eigen huisomgeving worden verricht. Voor het werk kan ook gebruikgemaakt worden van de kantoorfaciliteiten die Tegenkracht heeft in Bilthoven.

Het contract wordt aangegaan voor een eerste periode van zes (6) maanden. Aan het einde van die periode wordt geëvalueerd of de samenwerking voldoende succesvol is en kan de overeenkomst verlengd worden.

Omschrijving werkzaamheden:

De coördinator is het eerste aanspreekpunt voor kankerpatiënten die zich aanmelden bij Tegenkracht. Zij/hij is de schakel tussen de medische zorg en mogelijke sportfaciliteiten, begeleiders, werkgever of bedrijfsarts. De coördinator is het aanspreekpunt voor de kankerpatiënt gedurende de looptijd van het sportplan op maat. De coördinator gaat uit van de sportwens/behoefte van de kankerpatiënt en het sportadvies van de sportarts of oncologie fysiotherapeut.

De coördinator is verantwoordelijk voor het plaatsen van de kankerpatiënt op de juiste plek voor testen (bij een sportarts of een oncologie fysiotherapeut), sportfaciliteiten en begeleiding. De coördinator onderhoudt gedurende het beweegtraject nauw het contact met de kankerpatiënt en sportbegeleider, indien nodig ook het contact met de sportarts, bedrijfsarts of specialist die de patiënt heeft doorverwezen.

De coördinator houdt van elke patiënt een (digitaal)deelnemersdossier bij om op de hoogte te blijven van de situatie van de patiënt en de voortgang van het sportplan. Het werk van de coördinator is er op gericht om de deelnemer aan het einde van het beweegtraject zelfstandig te laten sporten.

Overige activiteiten:

 • (Mede) organiseren en ondersteunen van sportevenementen
 • Bijhouden/aanvullen website
 • Schrijven en/of bijdrage leveren aan de inhoud van de kwartaalberichten die Tegenkracht uitgeeft
 • Presentaties geven tijdens congressen en relevante bijeenkomsten die we zelf organiseren of waar we gevraagd worden te komen presenteren
 • Verwerken van de declaraties en financiële afhandelingen van de deelnemers
 • Bijwonen en actief participeren in de tweewekelijkse teambijeenkomsten, soms op kantoor, soms via Teams.

Van de kandidaat verwachten wij dat hij/zij beschikt over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • De mentaliteit om zelfstandig te kunnen werken
 • Communicatieve vaardigheden (coaching & counseling)
 • Enthousiast en sociaal vaardig (empathisch vermogen)
 • Initiatiefrijk en initiatief nemend
 • Voldoende financieel en administratief begrip
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Ervaring met Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams

Wij bieden:

 • Een afwisselende functie in een organisatie die volop in beweging is
 • De ruimte voor eigen initiatief en creativiteit
 • De mogelijkheid om wat te kunnen betekenen voor kankerpatiënten in Nederland

Jouw sollicitatie met CV en referenties kun je sturen naar de voorzitter van stichting Tegenkracht, Peter Smeets (email: peter.smeets@tegenkracht.nl).

Je kunt nadere informatie inwinnen door te bellen met Tegenkracht voorzitter Peter Smeets (06-18 22 62 50) of coördinator Matijs Jansen ( 06-48 52 50 48). Of kijk op de website van de stichting: www.tegenkracht.nl.

Vanwege de vele positieve reacties en binnengekomen brieven
hebben we de vacature on hold gezet.