Tegenkracht

Stichting Tegenkracht biedt sinds 2006 sport- en beweegprogramma’s aan, voorafgaand, tijdens en/of na de behandeling van kanker. Inmiddels bemiddelen we ook in voedingsadvies en mentaal welzijn. De kwaliteit van leven wordt immers sterk beïnvloed door leefstijl-aspecten.

Wij hebben intensief aandacht voor de deelnemer en bieden altijd maatwerk! Dit doen wij door een persoonlijk programma op te stellen dat vakkundig op iedere afzonderlijke deelnemer is afgesteld.  Al deze maatwerktrajecten worden onder deskundige begeleiding uitgevoerd. Wij hebben hiervoor een uniek landelijk netwerk van professionele behandelaars.

Tijdens de uitvoering van het programma hebben we intensief contact met de deelnemers.  We zetten onze deskundigheid en gedrevenheid daadkrachtig in om het  traject succesvol voor de deelnemer te laten verlopen. We hebben in alle aspecten volop aandacht voor de deelnemer: deze staat centraal!

Waarom Tegenkracht?

Jaarlijks krijgen in Nederland meer dan 123.000 mensen kanker. Veel kankerpatiënten krijgen te maken met conditieverlies, vermoeidheid, angst, pijn en onzekerheid.

Tegenkracht heeft in de afgelopen jaren veel kennis en deskundigheid opgebouwd hoe je hiermee moet omgaan. Inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat deskundige leefstijl-ondersteuning zoals sporten en bewegen helpt de behandeling van kanker beter te doorstaan.

Het maatwerktraject en de persoonlijke begeleiding zorgen ervoor dat je sneller herstelt van een ingreep en/of behandeling en je sneller kunt terugkeren in het gezin, de maatschappij en op het werk.

Professionele leefstijl-ondersteuning, zoals sport en bewegen, aandacht voor mentaal welzijn en voeding verbetert de kwaliteit van leven aanzienlijk voor kankerpatiënten.  De gedrevenheid, daadkrachtige aanpak en persoonlijke aandacht die wij voor de deelnemer hebben, worden enorm gewaardeerd en als grote steun in het herstelproces gezien.

Voor wie?

Tegenkracht helpt mensen met kanker vanaf het moment van diagnose. Kankersoort en/of leeftijd zijn niet van belang. Wij zijn er voor iedereen! Maar ook voor de werkgever die de werknemer met kanker wil helpen. Heeft u: Vragen als patiënt? Vragen als werkgever?

Aanmelden als deelnemer

DD slash MM slash JJJJ
Aanvullend verzekerd
Ik meld mij aan voor hulp op het gebied van
Hidden
Hidden
Hoe heeft u Tegenkracht gevonden?
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Tegenkracht
Ik ga akkoord met het privacy-statement en overige-AVG verplichtingen van deze website(Vereist)

Stichting Tegenkracht