De voorstelling ‘Metgezwel’….

Metgezwel is de muziektheatervoorstelling van acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER (Reinier van Harten) die deze zomer op theaterfestival de Parade speelt. De premiere vindt plaats op 18 juli op de Parade in Den Haag. Daarna is de voorstelling ook te zien in Utrecht en Amsterdam.

Voorstelling
De grootste nachtmerrie: je partner blijkt een hoofdtumor te hebben. Iedere ochtend stonden Sander en Reinier op met een glimlach en een dansje. Niet dat er iets te vieren viel, maar het enige wat ze door deze zware periode kon helpen was positiviteit. In deze lichtvoetige muziektheatervoostelling vertellen de twee chaotische kunstenaars hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

In 2021 woonde het stel net samen in Amsterdam. Alles leek hen voor de wind te gaan, maar toen kreeg Reinier ineens gehoorklachten. Aanvankelijk leek er niets aan de hand, totdat ze bij een slecht-nieuws-gesprek zaten bij de KNO-arts: er bleek een grote tumor in het hoofd van Reinier te zitten. Er volgde een lang en traag traject van onderzoeken, verkeerde diagnoses, zenuwuitval en bestralingen. De twee kwamen in moeilijk vaarwater terecht, waar zij op hun eigen manier een weg in vonden.

In Metgezwel laat het stel zien hoe ze door muziek, verbeelding en humor uit deze donkere periode kropen. De catchy popmuziek van REINDIER en de gevatte teksten van Sander Plukaard maken deze voorstelling tot een aangrijpende ode aan het kwetsbare en vaak onbegrijpelijke bestaan.

Metgezwel is te zien in: 
Den Haag: 18 t/m 23 juli.
Utrecht: 8 t/m 13 aug
Amsterdam: 18 t/m 21 aug

Regie:
Gerardjan Rijnders
Scenografie: Marjolijn Brouwer
Techniek: David Knap

Noot aan de redactie:
Fotocredit: Diederick Bulstra
Voor meer informatie:
Nadine van Pinxteren
nadine@mobilearts.nl
https://deparade.nl/voorstellingen/reindier-sander-plukaard

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =