Politie ondersteunt kankerpatiënt met succesvol maatwerkprogramma
Het is flink schrikken als een medewerker op zijn werk meldt dat hij/zij kanker heeft. Veel werkgevers wachten af, weten niet of zij een actieve rol kunnen spelen. De nationale politie doet dat al jaren anders. Medewerkers met de diagnose kanker kunnen direct na de diagnose bij ‘Oncopol’ terecht. Dit programma startte in 2017 en begeleidt deze medewerkers met maatwerkprogramma’s op sport en bewegen-, voeding- en mentaal gebied. Alles is gericht op een spoedig herstel en goede terugkeer naar de werkvloer. En met succes zo blijkt.
Hoe werkt het?
De bedrijfsarts stuurt de medewerker zo snel mogelijk na de diagnose naar Tegenkracht. Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat. In de trajecten worden sportartsen, oncologie fysiotherapeuten, psychologen, fitnesstrainers oncologie, ergotherapeuten en diëtisten ingezet. De politiemensen werken vaak minimaal zes maanden met hen aan hun fysieke herstel en krijgen eventueel mentale ondersteuning en desgewenst voedingsadviezen. Tegenkracht heeft hiervoor een landelijk dekkend netwerk met professionele behandelaars.
Kosten
De medewerker wordt zorgen uit handen genomen. Alle behandelkosten voor het herstel na de oncologische behandelingen worden vergoed via de werkgevers ziektekostenverzekering die de politie heeft afgesloten bij CZ.
Hoge waardering
Inmiddels hebben bijna 700 politiemensen dit succesvolle Oncopol-programma gevolgd (gemiddelde waardering van een 8,7). De samenwerking tussen de politieorganisatie en Tegenkracht is dan ook tot 2024 verlengd en gaat daarmee het zevende succesvolle jaar in!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!