Tegenkracht begroet 4.000ste deelnemer

Tegenkracht begroet 4.000ste deelnemer

Een belangrijke doelstelling van Tegenkracht is zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van het programma van Tegenkracht. Onlangs meldde Pauline zich aan voor het Vitaliteitsplan Tegenkracht. Een mijlpaal, want sinds de oprichting van Tegenkracht is zij inmiddels de 4.000ste deelnemer.

Kwaliteit van leven

In het begin werd met enige scepsis naar onze aanpak gekeken. Oncologen adviseerden patiënten het tijdens en na oncologische behandelingen vooral rustig aan te doen. Die tijd lijkt echt voorbij te zijn en het bewijs dat sport en bewegen positieve effecten heeft, is inmiddels ruim bewezen. Patiënten die begeleid bewegen en sporten hebben een betere kwaliteit van leven. Zij verwerken de oncologische behandelingen beter. Er is een sneller herstel en terugkeer naar maatschappij en werk.

Vitaliteitsplan Tegenkracht

Wat ooit begon met maatwerkprogramma’s op het gebied van sport en bewegen is inmiddels uitgebouwd met voedingsadvies en psychosociale zorg. Een groot pluspunt is dat door het landelijk netwerk van Tegenkracht deelnemers in hun eigen regio aan de slag kunnen. Het programma duurt gemiddeld zes maanden. Deelnemers aan het Vitaliteitsplan Tegenkracht waarderen het met een 8,7!

Pauline (68 borstkanker) kan zich daar ook helemaal in vinden.  Zij is onlangs het traject gestart en ze geeft aan dat ze er veel baat bij heeft.

‘Ik ben blij dat ik Tegenkracht ingeschakeld heb om mijn energie op te krikken. Alles was supersnel geregeld, heel erg fijn. Binnen een week kon ik aansluiten bij een groepje met een eigen fitnessprogramma onder leiding van een fysiotherapeut. Twee keer per week een uurtje. Ik krijg er energie van, alhoewel ik ook mijn beperkingen ervaar. Ook mentaal word ik er sterker van!’

3 antwoorden
 1. Frieda
  Frieda zegt:

  Al weer twee jaar geleden heb ik via Tegenkracht ook kunnen sporten bij een Fysiotherapeut.
  Ik heb dat als zeer positief ervaren. Het krikte mijn energie op, maar ook dat ik weer beter in mijn vel ging zitten.
  Vaak denk ik er nog aan deze uurtjes terug dat het zo fijn was en mij op de goede weg heeft geholpen.

  Hartelijk dank daarvoor

  Beantwoorden
 2. Frank Dorssers
  Frank Dorssers zegt:

  Vanaf het slechte bericht gegaan voor het “hele pakket” aan ondersteuning en ik kan niet anders zeggen, dat kan ik iedereen die “het ” helaas treft aanraden. Wat mij bijzonder goed bevallen is, is de persoonlijke ondersteuning van mijn contact persoon (Maartje) en het lokaal aangeboden programma bij TopZorg Groenveld. Dit alles in combinatie met het NPSB herstelsport programma heeft het mij gebracht waar ik nu sta: aantoonbare goed herstel en nog steeds sportief bezig binnen de mogelijkheden en ook niet onbelangrijk: lopende de allerlaatste behandelingen alweer grotendeels aan het werk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vijftien =