Vandaag is Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden… Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Zorgorganisaties zetten op/ rond Wereldkankerdag hun deuren open om te laten zien wat zij mensen met kanker en hun naasten te bieden hebben. Van een lezing over een behandelmethode tot een luisterend oor, en van een fit-challenge tot wandelcoaching.

Uiteraard geven we met Tegenkracht ook aandacht aan Wereldkankerdag. Samen met Oedeem- en Oncologie Fysiotherapie Utrecht (OOFU) hebben wij ‘De Wereldkankerdag 10-minuten-beweeg-Challenge’ georganiseerd.

De deelnemers moeten aangeven hoeveel meters ze denken te fietsen, lopen of te roeien in 10 minuten, wie het dichtste bij de verwachte aantal meters komt wint de challenge.

Het gaat dus niet om de meeste meters en wie het hardste sport, maar om wie het dichtste bij het geschatte aantal meters uitkomt. Voor oncologie patiënten is het goed inschatten wat wel en niet kan elke dag aan de orde gedurende de behandelingen. Het gaat dan niet om hoeveel je sport, maar dat je verantwoord sport in een goede balans. De juiste balans tussen inspanning en rust draagt bij aan het ‘sterker’ kunnen doorstaan van de behandelingen.

Deze challenge hebben wij onder de aandacht gebracht bij heel veel fysio-en sportlocaties in Nederland waar ze trainen met kankerpatiënten en gevraagd of zij ook ‘De Wereldkankerdag 10-minuten-beweeg-Challenge’ willen organiseren of een andere sportieve actie.

In totaal zijn er 24 locaties die zich bij ons gemeld hebben een actie aan te bieden rondom Wereldkankerdag. We wensen alle locaties heel veel succes en een waardevolle dag vandaag.

Meer informatie over de verschillende acties lees je hier.

<script src=”https://app.inboxify.nl/sign-up/v2/iframe/4F7A313337637842354E453D/30335871776C50764430343D/324″ type=”text/javascript”></script>

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − vier =