Tegenkracht

Vitaal bij kanker

Leefstijl-maatwerkprogramma’s op
het gebied van sport, bewegen, voeding en mentale zorg

Dit zijn wij

Stichting Tegenkracht biedt sinds 2006 sport- en beweegprogramma’s aan, voorafgaand, tijdens en/of na de behandeling van kanker. Inmiddels bemiddelen we ook in voedingsadvies en mentaal welzijn. De kwaliteit van leven wordt immers sterk beïnvloed door leefstijl-aspecten.

Wij hebben intensief aandacht voor de deelnemer en bieden altijd maatwerk! Dit doen wij door een persoonlijk programma op te stellen dat vakkundig op iedere afzonderlijke deelnemer is afgesteld.  Al deze maatwerktrajecten worden onder deskundige begeleiding uitgevoerd. Wij hebben hiervoor een uniek landelijk netwerk van professionele behandelaars.

Tijdens de uitvoering van het programma hebben we intensief contact met de deelnemers.  We zetten onze deskundigheid en gedrevenheid daadkrachtig in om het  traject succesvol voor de deelnemer te laten verlopen. We hebben in alle aspecten volop aandacht voor de deelnemer: deze staat centraal!

4160

Deelnemers

1484

SPORTLOCATIES

Waarom Tegenkracht?

Jaarlijks krijgen in Nederland meer dan 128.000 mensen kanker. Veel kankerpatiënten krijgen te maken met conditieverlies, vermoeidheid, angst, pijn en onzekerheid.

Tegenkracht heeft in de afgelopen jaren veel kennis en deskundigheid opgebouwd hoe je hiermee moet omgaan. Inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat deskundige leefstijl-ondersteuning zoals sporten en bewegen helpt de behandeling van kanker beter te doorstaan.

Het maatwerktraject en de persoonlijke begeleiding zorgen ervoor dat je sneller herstelt van een ingreep en/of behandeling en je sneller kunt terugkeren in het gezin, de maatschappij en op het werk.

Professionele leefstijl-ondersteuning, zoals sport en bewegen, aandacht voor mentaal welzijn en voeding verbetert de kwaliteit van leven aanzienlijk voor kankerpatiënten.  De gedrevenheid, daadkrachtige aanpak en persoonlijke aandacht die wij voor de deelnemer hebben, worden enorm gewaardeerd en als grote steun in het herstelproces gezien.

105

DIËTISTEN

78

SPORTARTSEN

110

PSYCHOLOGEN

Voor wie?

Tegenkracht helpt mensen met kanker vanaf het moment van diagnose. Kankersoort en/of leeftijd zijn niet van belang. Wij zijn er voor iedereen! Maar ook voor de werkgever die de werknemer met kanker wil helpen. Heeft u: Vragen als patiënt? Vragen als werkgever?

Wat deelnemers zeggen:

“Even een kort mooi bericht over Chiel. Hij heeft zijn eindexamen VWO gehaald en daar mee een geweldige en ongelofelijke prestatie neergezet. ”
Lees meer
“Ik ben blij met de trainingen bij Eveline. Het geeft me kracht, afleiding en vertrouwen. Vind het ook regelmatig confronterend. ”
Lees meer
“Op het werk ben ik op een rustige en effectieve manier aan het re-integreren. Dank voor je snelle en concrete actie aan het begin. Ook je tussentijdse mailtjes zijn een
Lees meer
“Het gaat rommelig en ik heb gemengde gevoelens. De bedrijfsarts acht mij in staat om (uiteindelijk volop) te werken, terwijl ik aangegeven heb mijn energie voor herstel en privé te
Abe
Lees meer
“Ik kan alleen maar dankbaar zijn en de complimenten overbrengen. Ik zit nu in week 4 van de 5 weken behandeling. Nog 8 x bestralen en chemo en dan heb
Lees meer
“Marianne en ik gaan nu 2 x in de week spinnen en nog eens 1 a 2 x in doen we aan krachttraining. Ik voel dat m'n conditie een enorme
Lees meer