Prehabilitatie voor darmkankerpatiënten

Hoe fitter erin, hoe fitter eruit! Dat is het motto van een prehabilitatie programma voor darmkankerpatiënten waarin wij als stichting Tegenkracht samenwerken met het UMC Utrecht. Inmiddels hebben we meer dan 100 patiënten geholpen en daar zijn we best trots op.

Prehabilitatie bij darmkanker is een programma voor mensen die een (zware) operatie ondergaan. Doel is om o.a. de conditie te verbeteren, zodat iemand beter bestand is tegen de operatie. Onderzoeksresultaten laten zien dat er minder complicaties optreden, er een kortere opnameduur is en een sneller herstel. Het programma bestaat o.a. uit fysieke trainingen.

De waarde van prehabilitatie

In British Journal of Surgery verscheen onlangs een review waarin drie verschillende onderzoeken worden genoemd die de waarde van prehabilitatie uitlichten bij patiënten met darmkanker. >Lees het artikel hier

De rol van Tegenkracht

Tegenkracht speelt een bemiddelende rol in dit programma. Elke vrijdagmiddag worden een aantal mensen met een trainingsschema doorverwezen naar on. Onze coördinatoren gaan vervolgens aan de slag om deze mensen in hun eigen buurt onder te brengen bij een eerstelijns fysiotherapeut. Zo kun je meteen in de week na aanmelding aan de slag.

Naast dat wij dus zelf kankerpatiënten vitaliteitsprogramma’s op maat aanbieden, werken wij dus ook regelmatig samen.

Wil je meer weten? >Neem contact met ons op

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + veertien =