Tegenkracht wijst oncologie verpleegkundigen op begeleidingsmogelijkheden

Sinds 1981 worden jaarlijks de V&VN Oncologiedagen voor verpleegkundigen georganiseerd. Aanvankelijk begonnen als initiatief van een aantal enthousiaste verpleegkundigen, is dit jaarlijks evenement uitgegroeid tot een begrip. Ook Tegenkracht was aanwezig op dit belangrijke congres en wel met een specifiek doel.

Grote belangstelling
Deze V&VN Oncologiedagen is inmiddels het grootste gespecialiseerde verpleegkundige congres van Nederland en één van de grootste van Europa. Op 21 en 22 november jl. kwamen ruim 1.050 deelnemers en 60 exposanten bij elkaar in congrescentrum de ReeHorst in Ede.

De deelnemers konden hun kennis ‘verrijken’ door het bijwonen van sessies rond o.a. neuropatische pijn, informele zorg, personaliseren van psychologische interventies, werk en kanker en nog vele andere onderwerpen.

Gezamenlijke presentatie
Tegenkracht presenteerde zich samen met The Right Meal en Care for Cancer/Anderzorg met een informatiestand. Zo proberen wij verpleegkundigen de weg te wijzen naar de begeleidingsmogelijkheden die deze drie partijen kunnen bieden aan kankerpatiënten. Dat betekende naast sport& bewegen, ook voedingsadvies en psycho-sociale hulp

De aandacht hiervoor kan en moet zeker nog verder ontwikkeld worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 14 =