Met schildklierkanker meedoen aan de halve marathon van Egmond

Schildklierkanker krijgen, midden in je herstelproces zitten en 14 januari meedoen met de halve marathon van Egmond. De 49-jarige Bert Peters doet het. Mede dankzij de hulp die Tegenkracht kon bieden.

Bert was door zijn behandelingen flink afgezwakt maar wilde toch graag zijn liefde voor het rennen weer oppakken. Tegenkracht coördinator Matijs koppelde Bert aan een fysiotherapeut en sportarts die samen met hem kijken naar de mogelijkheden en haalbaarheid van zijn plan. Hij is inmiddels hard aan het trainen.

Ook had Bert diverse hulpvragen. Die zijn beantwoord door onze helpdesk specialisten. Mensen die vanuit hun eigen expertise en motivatie klaarstaan voor vragen over sport, beweging, revalidatie, medicatie en voeding. Al onze deelnemers, begeleiders en fysiotherapeuten kunnen van deze vraagbaak gebruik maken.

We wensen Bert heel veel succes met zijn halve marathon van Egmond op zondag 14 januari 2024!

NH Nieuws schreef een mooi artikel over de deelname van Bert aan de halve marathon van Egmond. >Dat artikel lees je hier

Update 14 januari 2024:

Bert heeft het gehaald!

De halve marathon van Egmond volbracht en met de medaille naar huis. Wat een prestatie!

Zoals Bert zelf schrijft: “Een piket paaltje geslagen. De halve marathon van Egmond. Met de juiste instelling en begeleiding is het gelukt. Ontzettend blij met dit resultaat. Het was een emotioneel momentje op de finishlijn. Voor nu weet ik waar ik sta, en dat er nog meer inzit 😀 Deze medaille verdiend. Gestart samen met @cedypeters en @happy_runner_ton en samen met Ton deze uitgelopen. Strand, duinen, afgewisseld met een beetje regen: heerlijk. Dit had ik allemaal niet gekund zonder de expertise van @stichtingtegenkracht @smamiddennederland mijn persoonlijke fysiotherapeut en @run2day038 Ik moest zelf de mindset weer in de juiste richting krijgen, maar met Cedy en bovengenoemde is mij dat gelukt. Het vertrouwen is terug, en ik ga door naar volgende uitdagingen: @midwinter_marathon 25 km @caubergtrail 18 km, @eigerultratrail 35 km en de @kustmarathon 42.195 km. Ik voel me qua gezondheid weer een fit baasje worden 🤩”

Jij bent trots op de mensen om je heen en op ons, maar wij zijn ook superblij voor jou. Succes Bert, we blijven je graag volgen op je sportieve avonturen!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 9 =